HomeNieuws

Nieuws

Gesloten - Gesloten

Vanaf heden zijn wij gesloten. 


OPHEFFINGSUITVERKOOP

I.V.M. VERHUIZING

Opheffingsuitverkoop op huidige locatie.


Wij moeten plaatsmaken voor Buitenplaats Nijenrode.
Waar dit jaar gebouwd gaat worden.

In 2019 een nieuwe winkel geopend in Kapel Avezaath


OPHEFFINGSUITVERKOOP

i.v.m. verhuizing

Opheffingsuitverkoop op huidige locatie.
Wij moeten plaatsmaken voor Buitenplaats Nijenrode.
Waar dit jaar gebouwd gaat worden.

In 2019 een nieuwe winkel geopend in Kapel Avezaath.


Nieuwe collectie Riverdale

RIVERDALE AUTUMN-WINTER 2017
De nieuwe collectie kenmerkt zich als een luxueuze, warme herfst-wintercollectie. Hierin vind je tinten als burgundy en poederroze, maar ook verschillende nuances blauw met emerald als krachtige tegenhanger. Trend is het gebruik van natuurlijke materialen zoals steen, staal, leer en dierenhuiden. Stoere meubels en zachte kussens en plaids maken hier samen een 'LOOK' met lef van.

De collectie bevat een aantal kleurenthema's:

The beauty of Burgundy
Verleiden met poederroze, spannende roodtinten en als hot topic chocoladebruin. Een overvloed aan luxe in je eigen interieur. Completeer deze boudoirsfeer met kussens met een velvettouch. Om te kussen, zo mooi...

Royal Blue    Blue is you! Voor doelgerichte durfals is blauw de kleur waarmee je power geeft aan je interieur. Maak blauw exotisch met emeraldgroen, door fashionistas smaragd & saffier genoemd. Gouden tip: 'chique it up' mét goud! Très royale.

All natural & black
Beige is de basistrendkleur voor de komende jaren. Beige mag er zijn in allerlei vormen, als basiskleur, als accentkleur maar ook als all over aanwezige tint. Maak het krachtiger door donkere nuances beige, zelfs richting bruin, te gebruiken of maak het romantischer met meer wittinten. Pure beige, voor een balans in elke omgeving.

Lees meer...

Bezoek onze sfeershow

Nu geopend

Welkom!

Inspirerende sfeershow collectie omvat de allernieuwste kerstitems voor binnen en buiten, zoals decoratieve, glasballen en onbreekbare kerstballen in de mooiste kleuren en maten, kransen en guirlandes. Kleurige kaarsen, originele kersthuisjes. Maar ook een breed assortiment kerstverlichting,


Als laatste neemt u een kijkje bij Autum-Winter collectie van Riverdale. kenmerkt zich als een luxueuze, warme herfst-wintercollectie. Hierin vind je tinten als burgundy en poederroze, maar ook verschillende nuances blauw met emerald als krachtige tegenhanger. Trend is het gebruik van natuurlijke materialen zoals steen, staal, leer en dierenhuiden. Stoere meubels en zachte kussens en plaids maken hier samen een 'LOOK' met lef van.

Lees meer...

Welkom op Buitenplaats Nijenrode

Op deze bijzondere locatie kunt u genieten van vrijheid, ruimte, rust en een schitterend uitzicht.

Centraal in de Betuwe realiseren wij Buitenplaats Nijenrode. Om precies te zijn in het buitengebied ten oosten van het dorpje Wadenoijen en ten noorden van de woonwijk Tiel-Passewaaij.

kijk voor meer informatie op www.buitenplaatsnijenrode.nl

 

Lees meer...

Shop je korting

Shop lekker je korting op buitenbloempotten

Lees meer...

Start zomeropruiming

Heel veel korting

Start zomeropruiming  - Heel veel korting
Lees meer...

Scoor je vaste planten nu extra goedkoop!

Dat is goedkoop

Scoor je vaste planten nu extra goedkoop! Dat is goedkoop.

Diverse soorten vaste planten al vanaf 0.99

Lees meer...

Nu korting op fruitbomen

Nu korting op fruitbomen
Lees meer...

Alle sfeer artikelen 25% korting

Vindt u het ook zo fijn? Shop nu lekker met korting

Alle sfeer artikelen 25% korting - Vindt u het ook zo fijn? Shop nu lekker met korting
Lees meer...

korting op hangplanten

Op alle hangplanten nu 25% korting.

 

Lees meer...

Start verkoop Buitenplaats Nijenrode

8 juli a.s. om 11.00 uur

Lees meer...

Nieuw Riverdale

Laat je inspireren.

Lees meer...

Nieuw binnen Roberts Collection.

kannen & kruiken, bloempotten, schalen & borden, lampenvoeten

Lees meer...

BUITENPLAATS NIJENRODE

Op het terrein van tuincentrum de Boerderie Tiel komt een Buitenplaats Nijenrode. In de oude winkel wordt op dit moment leeg verkocht.

Tijdelijk zijn wij op het zelfde terrein gevestigd met een tijdelijke (nieuwe) winkel.

Binnenkort meer informatie over Buitenplaats Nijenrode.

Verbeelding buitenplaats Nijenrode:

 

Lees meer...

Leeg verkoop oude winkel

Leeg verkoop oude winkel. Komt u ook kijken?

o.a. bloempotten, bbq, sfeerartikelen, zijdebloemen, tuinmeubelen

Tijdelijk nieuwe winkel op de zelfde locatie.

 


Zondag gesloten

Zondag gesloten, vanaf half maart zijn wij iedere zondag weer open.


Kunstkestbomen voor 75 euro

Wilt u alvast een mooie kunstkerstbomen kopen voor kest 2017. Kom nu langs en scoor een boom voor 75 euro


Tuinplant van de maand | december

Spar

De spar kennen we al sinds jaar en dag als de meest gebruikte kerstboom. Met zijn fijne, een beetje prikkende naalden staat hij in menig huiskamer te pronken. Maar ook in de tuin is de spar een graag geziene, wintergroene conifeer, want dat is het eigenlijk. Door zijn mooie vorm kan de Tuinplant van de Maand december, samen met andere heesters en coniferen, beeldbepalend zijn in de tuin.

 

 

Lees meer...

Woonplant van de maand | december

Azalea

Of ze nu sneeuwwit, decemberrood, plechtig paars of knalroze zijn, alle Azalea's hebben gemeen dat je door de bloemen de plant haast niet meer ziet. Daarom is deze rijke bloeier Woonplant van de maand.

 

Lees meer...

Tuinplant van de Maand | Mei

Salie

Salie is een feestje om in je tuin te hebben. Bij een zuchtje wind wuiven de paarse pluimen sierlijk heen en weer en je blijft er vol bewondering naar staren. Heel bijzonder is dat Salie als een van de weinige tuinplanten vierkante stelen heeft.

Ook honingbijen, vlinders en libellen houden van de plant, maar dan vanwege de hoge nectarproductie. Hoe het ook zij, met de Tuinplant van de Maand mei krijgt je tuin een echte pluim!

Salie & Salie
Salie behoort tot de plantenfamilie Salvia die wel 900 soorten kent. Dat zorgt soms voor verwarring want behalve de Salie met paarse pluimen (Salvia nemerosa) heb je bijvoorbeeld ook het bekende keukenkruid Salie (Salvia officinalis). Erg smakelijk in bijvoorbeeld Italiaanse gerechten, maar de meeste andere soorten zijn vooral een lust voor het oog en niet geschikt voor consumptie. De Salie wordt, afhankelijk van de soort, zo’n 40 tot 100 cm hoog. De paarse pluimen laten zich van mei tot en met in augustus zien. Met hoge soorten achter in een border (en lagere vooraan) geef je de tuin direct meer diepte. Behalve in borders is Salie zeer geschikt om in bakken te zetten op balkon of terras.

Verzorging
Met een paar eenvoudige tips blijft Salie in optimale vorm. Belangrijk is een standplaats in de volle zon. Watergeven gaat net als bij andere tuinplanten. Is het lange tijd droog? Dan wel even sproeien. Doe dat bij voorkeur op de grond rondom de kluit zodat de wortels het water snel opdrinken. Wanneer je Salie in een pot op het terras zet, zul je misschien iets vaker water moeten geven. Let er dan wel op dat in de bodem van de pot een gat zit of gebruik hydrokorrels. Overtollig gietwater kan dan wegvloeien. Geef voor een rijke en extra lange bloei ook plantenvoeding.

Snoeitip: Zijn de paarse pluimen van de Salie uitgebloeid? Knip de stelen meteen terug en de kans is groot dat de plant voor een tweede keer gaat bloeien!

 

Salie


Woonplant van de maand | April

Peperomia

Vele tinten groen, met geel, rood en zilver. Effen én met bladtekening. En dat allemaal in een compacte plant met een rijke puur natuur-uitstraling: Peperomia.

Bloemen als staartjes
Peperomia is er in vele soorten, maten, soorten en kleuren, van groen tot roze. De planten hebben grote sierwaarde door de vorm en kleurtekening van de bladeren. Die kunnen klein en weelderig zijn, maar ook lang en puntig. Of juist robuust, in een volle struikvorm. Sommige Peperomia bloeien met stevige groene stengels die fier omhoog staan, als vrolijke staartjes, andere bieden voornamelijk prachtig blad. De opbouw van dat blad is mooi gelaagd, zodat de plant er vol en levendig uitziet. Die dichte structuur straalt iets beschermends uit en absorbeert bovendien geluiden, zodat de plant in huis voor verstilling zorgt. Al het groene blad werkt daarnaast luchtzuiverend, zo blijkt uit onder andere NASA-onderzoek*.

Synergie
De woonplant heeft een warme, vriendelijke uitstraling en past met haar ronde vorm en rijke bladgroei goed in de huidige stijltrend Connect the Story waarin cirkels en verbinden centraal staan. Kernwoorden als duurzaamheid, eenvoud en tevredenheid komen allemaal samen in de prachtige vormen van Peperomia. Materialen met een handgemaakt karakter passen hier goed bij: denk aan keramiek, katoen, linnen en glas. Kunststof met een kern van riet kan een nieuw spanningsveld creëren waarmee de uitstraling weer heel anders wordt. De vrolijke staartjes die bij sommige variëteiten als antennes omhoog steken, maken van Peperomia een veelzeggend verbindend element.

Spelen met cirkels
Omdat de meeste soorten vrij laag blijven, is Peperomia heel geschikt om in flessentuintjes en terraria te gebruiken. Het blad leent zich eveneens voor laagstaande schalen: het komt het best tot zijn recht als er op kan worden gekeken. Wie de cirkeltrend wil doortrekken, zet Peperomia in een lage schaal op een rond onderbord op een ronde tafel, om de straalbeweging van een steentje in stil water na te bootsen.

Peperomia's verzorging
Peperomia komt uit een grote familie van zo'n 500 sierbladplanten en is verwant aan peper. In het wild groeit de plant in het Amazonegebied van Zuid-Amerika, bij voorkeur onder bomen waar het warm en schaduwrijk is. Peperomia heeft niet veel verzorging nodig: 'liefdevol verwaarlozen' is het devies. De plant staat het liefst licht, maar niet in de volle zon, al kan hij die vaak wel hebben. Laat de potgrond niet helemaal uitdrogen en geef geen water op het blad, dan groeit de plant het best.

  • Peperomia is een geschikte instapplant voor mensen met niet al te groene vingers.
  • Heel mooi: de diverse tinten groen van verschillende Peperomia bij elkaar zetten.
  • Peperomia wordt in Brazilië gezien als een geluksbrenger. Het is daar een hart-onder-de-riem-cadeautje dat zegt: 'Het komt allemaal goed'.
  • De woonplant heeft een reeks illustere bijnamen, zoals zwanenkroos, dwergpeper, krokodillentranen of rattenstaartje.
  • De naam is afgeleid uit het Grieks: ‘peperi’ betekent 'peper' en ‘homoios’ staat voor 'gelijkend’

 

peperomia


Tuinplant van de Maand | April

mini-petunia

Als je in april op zoek bent naar een instant zomergevoel, dan is de kleurrijke mini-petunia een geweldige tuinbloeier. De trompetvormige bloemen lijken op die van de ‘gewone’ petunia, maar zijn een slagje kleiner.

De mini-petunia (Calibrachoa) is ideaal voor hangmanden, balkonbakken en potten, al doet hij het ook prima in borders tussen bodembedekkers. Waar je de Tuinplant van de Maand april ook neerzet, de kleurrijke trompetjes hebben de uitstraling van een zomerse samba. En die duurt tot ver in najaar!

Non-stop bloei
De Mexicaan Antonio de Caly Bracho was in de 18e eeuw de eerste die de plant beschreef. Vandaar dat de botanische naam Calibrachoa luidt, maar in Nederland noemen we de plant gewoon mini-petunia. De plant komt veel voor in Zuid-Amerika, waar hij groeit van nature in een strook van zuid-Brazilië tot Peru en Chili. Er zijn zo’n 30 soorten in tinten als rood, oranje, geel, roze, wit en dieppaars. De mini-petunia bloeit één seizoen maar doet dat wel extra lang: van april tot en met oktober. Niet alleen mooi maar ook goed nieuws voor vlinders en honingbijen die graag nectar komen ‘tanken’.

Verzorging
Als je denkt dat mini-petunia veel noten op haar zang heeft, heb je het mis! Uitgebloeide bloemetjes vallen er vanzelf af en nieuwe bloemetjes nemen het vanzelf over. Zet de mini-petunia bij voorkeur op een zonnige plek want dan komen er de meeste bloemen aan. Vervolgens is het slechts een kwestie van regelmatig water geven zodat de grond niet uitdroogt. Wanneer je de plant elke twee weken verwent met plantenvoeding wordt je beloond door een extra rijke en lange doorbloei.

 

Mini-petunia


Tuinplant van de Maand

Tuinplant van de Maand maart: Azalea

Lees meer...

Vanaf zondag 6 maart weer elke zondag open!

De Boerderie © 2019